Berea artizanala.
Bere filtrata vs bere nefiltrata
Aceste două concepte sunt determinate tot de modul în care este realizat procesul de obținere al produsului final. Așadar, după fermentație, urmează și ultima etapă: filtrarea berii. Această opțiune a berarilor – de a filtra / de a nu filtra berea – a deschis larg porțile unei noi game de sortimente, pe care romanii le-au primit cu brațele deschise.
Diferențele dintre o bere filtrată și una nefiltrată sunt cât se poate de “palpabile”:
Aspectul: berea craft filtrată are o nuanța deschisă și se poate vedea prin ea, în timp ce berea nefiltrata vine în nuanțe mult mai închise, avand un aspect opac;
Gustul: în urma procesului de filtrare, drojdia este separată de lichidul propriu-zis. De aceea, berile artizanale filtrate sunt mai puțin aromate, comparativ cu sortimentele nefiltrate. Cele din urma oferă un buchet mult mai intens, un gust ce persistă, iar datorită drojdiei din compoziție, conțin și mai multe vitamine.
Procentul de CO2 – Berile naturale au un procent mai scazut de CO2 si o spuma mai fina. Berile filtrate isi pierd o mare parte din continutul de CO2 natural si sunt carbogazificate cu CO2 industrial sau reciclat. Bulele de dioxid de carbon sunt mai mari si acest lucru face ca spuma sa fie mai subtire, slaba. O bere carbogazificata industrial va avea un gust mai acid.
De asemenea, pe noi ne gasesti pe str Amurgului, nr 31 BIS, in Popesti Leordeni. Totodata, daca ti-a placut articolul acesta, despre diferentele dintre o bere filtrata vs bere nefiltrata, gasesti mai multe pe https://artizanbeer.ro/
Daca crezi ca acest articol ti-a fost de folos, ne-ai ajuta foarte mult daca ai da un share pe Facebook/Instagram. Iti multumim and enjoy your beer!